Basgitaarles

Ontdek de wereld van de basgitaar bij Muziekschool Den Haag: een plek waar passie voor muziek en technische vaardigheid samenkomen. Onze basgitaarlessen zijn zorgvuldig samengesteld om je niet alleen de basisbeginselen van de bas te leren, maar ook om je creatieve expressie te voeden. Of je nu net begint of je techniek wilt verfijnen, wij hebben de expertise in huis.

Wat kun je verwachten van onze basgitaarlessen?

  1. Slap-techniek: Beheers de kunst van de slap-techniek, waarbij je de snaren ‘slapt’ met je duim en ‘plukt’ met je vingers voor die kenmerkende funky sound.
  2. Fingerstyle: Leer vloeiende fingerstyle technieken voor soepele baslijnen en melodische fills.
  3. Plectrumspel: Verken hoe je met een plectrum strakke en krachtige baslijnen kunt produceren.
  4. Improvisatie: Ontwikkel het vermogen om te improviseren en je eigen baslijnen te creëren, waarmee je jouw persoonlijke stijl tot uitdrukking brengt.
  5. Samenspel: Ervaar hoe het is om samen met andere muzikanten te spelen en ontdek hoe je als bassist het ritmische en harmonische hart van een ensemble vormt.

Extra basgitaartechnieken die je bij ons kunt leren:

  • Walking Bass: Leer loopjes te spelen die de harmonie volgen en de swing in jazz en blues versterken.
  • Tapping: Oefen de tapping-techniek waarbij je met beide handen noten ‘tapt’ op de fretboard voor complexe melodieën.
  • Dead Notes: Integreer dead notes voor een percussief effect in je baslijnen.
  • Harmonics: Maak kennis met het spelen van harmonics, die een bel-achtige klank toevoegen aan je spel.

Onze docenten Onze docenten zijn zelf gepassioneerde bassisten en ervaren in het lesgeven. Ze delen graag hun kennis en enthousiasme met je en begeleiden je op elke stap van je muzikale reis. Bij Muziekschool Den Haag is basgitaarles een avontuurlijke ontdekkingstocht waarbij ritme, harmonie en jouw persoonlijke expressie samensmelten.

Begin je basgitaaravontuur bij Muziekschool Den Haag Ben je klaar om jouw bas te laten spreken? Schrijf je in voor een proefles en vind je groove bij Muziekschool Den Haag! 🎸

Inschrijven: Muziekschool Den Haag Inschrijving